► Inauguració de la Sala Prado

BIBLIOTECA MUSEU VICTOR BALAGUER · Vilanova i la Geltrú: 12/06/08 Inauguració de la Sala Prado.

La sala Prado exhibeix les obres més rellevants del dipòsit històric del Museo del Prado. La majoria de les peces s’havien conservat durant molts anys en les reserves, i en aquest nou espai de visita surten de nou a la llum pública. Són obres barroques, del segle XVII, principalment del segle d’or espanyol amb algun exemple europeu de l’escola flamenca. Destaquen els noms de pintors universals com El Greco, Goya, Murillo, Ribera, Rubens, Brueghel o Van Dyck.

Les pintures s’han agrupat en quatre àmbits que corresponen als temes més representatius de l’època: religió, monarquia, mites i al•legories, i natura, que inclou el bodegó o natura morta.

L’origen d’aquest dipòsit, un dels més antics que existeixen, es remunta a la creació del Museu Balaguer l’any 1884. Gràcies a la influència que tenia el polític i escriptor Víctor Balaguer en la cort espanyola, va poder obtenir un magnífic conjunt del Prado per a obrir el seu projecte cultural.

Amb la presència d’aquestes obres el Museu Víctor Balaguer es consolida com un dels museus d’art més importants de Catalunya, ja que aplega un dels dipòsits més importants del Museo del Prado a tot Espanya.

Anuncis

  • _________________________

  • VÍDEOS:

  • _________________________

  • RSS ACTUALITAT:

    • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.